Külalood: Kuidas Läsna küla New Yorgi seljatas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Võib arvata, et külade kultuuritegelastel on vesi ahjus. Ja mida aasta edasi, seda enam meenutab nende ahi juba suuremat sorti loiku või väiksemat järve.

Eks püüa oma külakultuuriga vastu seista maakonnalinnade ja pealinna ahvatlustele ja   võimalustele. Eks püüa vastu seista sellele, mida pakuvad telekanalid ja internet. Täna on ka kõige viimase kolkaküla kõige viimase talumehe tehnilised võimalused sellised, et ta võib oma arvutist või telerist vaadata näiteks New Yorgi ilmakuulsa Metropolitan Opera etendust, selle asemel et minna kohalikku seltsimajja, kus toimub taidlejate advendikontsert.

Siiski pole olukord lootusetu. Tehes mõtteringkäiku mööda külakultuurimajasid, võib sealt leida selliseid seniavastamata sündmusi ja naksakat vaimutööd, millega saab lahedasti ka üleilmses konkurentsis vastu pidada. Peaasi – vaja on enesele aru anda, et konkureeritaksegi New Yorgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles