Täna algavale festivalile Darkland Fire V paneb punkti briti neofolkarite esmaesinemine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DER BLAUE REITER Katalooniast.
DER BLAUE REITER Katalooniast. Foto: Plakat

Rahvusvaheline butiikfestival Darkland Fire V algab soojenduspeoga Darkland Night täna kl 22 Rakveres Art Hotelli hoovimajas ning festivalile paneb punkti tasuta advendikontsert Darkland Fire Advent 14.detsembril kl 14 Rakvere Kolmainu kirikus, kus astub üles teistmoodi ja atmosfäärilise ning publikule tasuta advendikontserdiga SHADOW BIOSPHERE Suurbritanniast.

Shadow Biosphrere on Suurbritannia muusikakollektiividest Seventh Harmonic ja briti neofolgi legendist Sol Invictus tuntud muusikute Caroline Jago and Lesley Malone kõrvalprojekt. Shadows Biosphere sulnis ja mõtlik kosmiline helimaastik paneb kuulajad mõtlema igavikulistele küsimustele. Kas me oleme siin maailmas üksi? Kas lisaks meie tajutavale maailmale on olemas samaaegselt paralleelsed maailmad ja varjatud eluvormid?

Tänavu hilissügisel oma esimese plaadi „Parallel Universum“ ilmutanud Shadow Biosphere jaoks on esinemine Rakveres projekti esmakordne kontsertülesastumine üleüldse. Kolmveerandtunnine kontsert on publikule tasuta.

Festivali põhipäev on homme, kui Rakvere kultuurikeskuses astuvad üles 8 omanäolist ja erinevaid muusikastiile kombineerivat bändi.

Darkland Fire V peaesienjateks on CLAUSTRUM Lätist. CLAUSTRUM esines Rakveres ka kolm aastat tagasi, kui nende perfekte erinevaid žanripiire ületav audio-visuaalne esinemine pani suu ammuli laval toimuvat jälgima ka paljunäinud ja kogenud teised tollase festivali artistid. See juba 1992 aastal alustanud ja läbi aegade erinevate muusikastiilidega eksperimenteerinud Läti industriaalmuusika legend astub praegu üles väga harva, kuid iga kord see esinemine elamust pakkuv ja perfektselt teostatud.

Teiseks peaesinejaks on põneva helipildiga neoklassika ja dark folgi piire ületav apocalyptic ambiendi legend DER BLAUE REITER Katalooniast. Esinemine Rakveres on äsja koosseisumuutuse üle elanud bändi esimene ülesastumine uues koosseisus. Esitamisele tulevad peamiselt tänavu ilmunud plaadi "Le paradis funèbre II" lugusid, aga ka vanu tuntud lugusid ja kaks päris uut ning alles järgmisel kauamängival ilmuvat pala.

JOONATAN ELOKUU ( AURA SHINING GREEN ) Soomest pakub emotsionaalset ja õrnakoelist naturaalkitarrifolki. Nailonkeeltega kitarr ja küünlavalgus. See saab olema festivali kõige romantilisem ja vaiksem ülesatumine.

Sümfoonilisemat ja neoklassikalisemat suunda esindab festivalil SEVENTH HARMONIC Suurbritanniast.  SOPHIA Rootsist ja  ENDLESS ASYLUM Katalooniast lisavad oma dark ambient helikeelele pisut ka vanakooli industriaali kõla, kasutades selleks metallvaate ja plekitükke. 

Kodumaiste bändidest astuvad üles festivali jaoks erikava ette valmistanud FORGOTTEN SUNRISE ja CLY/SUVA, kes hiljuti avaldas uue albumi, mis juba on saanud rohkelt positiivset vastukaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles