Kodu jäi vaid poole kilomeetri kaugusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariis Jõetaguse külas hukkus 22aastane noormees.
Avariis Jõetaguse külas hukkus 22aastane noormees. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eile Jõetaguse külas avariis hukkunud 22aastane Rasmus ja tema eluga pääsenud 20aastane elukaaslane Mari-Liis olid teel noormehe lapsepõlvekoju, mis jäi avariipaigast umbes pool kilomeetrit eemale.

Avariipaiga lähistel elav külamees rääkis, et käis kõva pauk ja nad jooksid naisega kohe välja, olles ühed esimesed, kes kohale jõudsid. Üks naisterahvas peatas möödudes oma auto kinni ning üheskoos prooviti abi anda. Kõrvalistmel istunud neiu, kes oli viimast kuud lapseootel, aidati autost välja ning viidi kiirabi saabumiseni teise autosse sooja.

Noormeest kahjuks autost välja ei saadud. „See naine ütles, et kui me ta kätte saaks, oskaks ma teda aidata, aga ta oli nii totaalselt kinni,“ oli külamees õnnetu.

Tee oli sündmuskohal väga libe. Mees rääkis, et kui ta hommikul töölt tuli, oli teel paks lumelörts ning väga raske oli aru saada, kus tee, kus teeperv. Pealegi oli puu, mis Rasmusele saatuslikuks sai, vaid poole meetri kaugusel teest. „Oleks see varem juhtunud,“ ohkas mees. Sel juhul oleks käest läinud auto heal juhul kuusehekki riivanud.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Tauno Lempu ütles eile, et traagilise sündmuse põhjused selgitatakse välja menetluse käigus, kuid esialgsetel andmetel võis arvata, et teelt väljasõidu põhjustasid libedad teeolud ja valesti valitud sõidukiirus.

Õnnetuspaika tõtanud kohalik mees ei osanud aimata, mis auto kiirus võis olla, võib-olla 70 km/h, võib-olla 90 km/h. Üsna kindel oli ta aga selles, et juht polnud alkoholi tarbinud, sest tegu oli korraliku noormehega.

„Iga päev loeme ajalehtedest selliseid asju, aga nüüd juhtub see siinsamas,“ ohkas ta. Umbes kuus aastat tagasi oli samas kohas, ainult teisel pool teed, samuti avarii. Toona oli juht aga purjus ning kihutanud suure hooga teelt välja põllule. Seda nägi mees lausa pealt ja kuigi auto tegi õhus mitu tiiru ja maandus katusele, pääsesid inimesed sellest õnnetusest eluga.

Kuigi perekonnad omavahel ei suhelnud, teadis avariipaiga lähistel elav mees oma küla lapsi ikka. „Käisid siin väikesena marti jooksmas,“ ütles mees ja pühkis silmanurgast pisara, olles isegi šokis.

Eilse õnnetuse kohta teadsid kohalikud veel öelda, et viimast kuud beebiootel naise last ei õnnestunud päästa. Naine olevat aga Tallinna meedikute pilgu alla viidud.

Sel aastal on liiklusõnnetuste tagajärjel hukkunud 74 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles