Kui ei õpi, saab sust maavanem

Siret Kotka
, riigikogu liige, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Erakogu

Hiljuti võisime Virumaa Teatajast lugeda reformierakondlasest Lääne-Viru maavanema Marko Tormi suuremast ämbrist Oleg Grossi aadressil. Aga selle asemel, et ettevõtja ees aumehelikult ja avalikult oma eksimuse pärast vabandada, asus Torm hoopis end õigustama ja piinlikku juhtumit ilustama.

Nimelt hirmutas Torm ühel kokkusaamisel õpilasi sellega, et kui nad hästi ei õpi, peavad nad tulevikus Grossi juurde tööle minema. Ilmselgelt on Tormi arusaam ettevõtluse toimimisest ja majanduse olemusest vägagi piiratud, kui ta arvab, et jaekaubanduses üksnes müüjad, laotöötajad ning koristajad ametis on. Samas, Lääne-Viru maavanem ei solvanud mitte ainult Grossi, tema firmat, vaid ka tema kõiki töötajaid, ja õieti Eesti jaekaubandust tervikuna. On kahetsusväärne, et praegune Lääne-Viru maavanem ei väärtusta neid mitmeid tuhandeid inimesi, kes iga päev ­ausa tööga oma perele leiva lauale teenivad.

Aga võhikust maavanem Torm ütles lastele õigupoolest ka seda, et kui nad hästi ei õpi, siis saavad neist müügijuhid, logistikud, ostujuhid, tootmisdirektorid ja teised kaubanduse valdkonna spetsialistid. Huvitav, kas Marko Torm õppis omal ajal koolis tõesti nii usinalt, et lausa tema esimene tööpost oli abilinnapea ja juba järgmine maavanema oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles