Naine kadus kummalisel kombel

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei alustas eile ennelõunal Rakke vallas Kadikülas 41aastase Kristi otsinguid, kes lahkus sõprade talust reede õhtul.

Otsinguid juhtinud Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla ütles, et Kristi lahkus sõprade juurest reede õhtul kella poole viie ja seitsme vahel. Pererahvas teatas naise kadumisest politseile alles järgmise päeva õhtupoolikul.

“Oleme hämmingus, miks nii hilja teatati,” sõnas Alla. Kristi sõbrad põhjendasid hilist teatamist asjaoluga, et naine armastas looduses käia ja võis seal jalutada kolm-neli tundi. Samas lisas Alla, et politsei pole senini saanud vastust, miks ikkagi nii hilja inimese kadumisest teatati. “Püstitame erinevaid versioone,” sõnas Alla.

Naine jättis kõik külla kaasa võetud asjad, sealhulgas mobiiltelefoni, tallu. “See raskendab meie otsinguid,” nentis Joel Alla.

Eile osales naise otsingutel 35 inimest, nende seas 17 vabatahtlikku. Kaasatud olid ka teenistuskoerad. Alla sõnul pole maakonna politseikoerad inimeste otsinguteks treenitud. Liiati on möödunud väga palju aega, et koerad saaksid mingi pidepunkti. Neljajalgsed olid lihtsalt abis. “Juhul kui nad midagi märkavad, siis sellest ka märku annavad,” selgitas Alla.

Kaduma läinud Kristi on 170 sentimeetrit pikk ja tal on pruunid õlgadeni juuksed. Seljas oli tal must villane poolmantel ja jalas teksapüksid. Politsei palub kõigil, kes naist näevad või teavad tema asukohta, anda sellest teada telefoninumbril 5343 7865 või 110. Jõhvi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Ene Muttika sõnul alustatakse teadmata kadunud inimese otsinguid reeglina info kogumisest. Seepärast on eriti esmaetapil väga tähtis koostöö politsei ja kadunud isiku lähisugulaste vahel.

Tuleks ausalt ja valehäbita ära rääkida kodused tülid, pahandused, rahamured, kadunud isiku võimalik suhtlusringkond ja värsked muudatused üldises elukorralduses.

Kui tegemist on veekogu, soise ala või paksu metsaga, kaasatakse ka vastav tehnika. Otsingutel on suureks toeks vabatahtlikud ja kadunuks jäänu sõbrad-tuttavad. Väikeses kohas on selline abivalmidus ja aktiivsus eriti märgatav: kui keegi läheb külas kaduma, tuleb appi kogu külarahvas. Enamik politsei igapäevasest tegevusest jääb Muttika sõnul inimeste silme eest varjule.  See tähendab, et lisaks avalikele otsingutele tegeletakse info kogumisega kõikvõimalikest allikatest ning otsitakse isikuid ja juhtlõngu eri kohtadest, kasutades selleks spetsiifilisemat taktikat.

Teadmata kadunuid otsib politsei seni, kuni isiku asukoht on kindlaks tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles