Juhan Parts: “Eesti majandus vajab konkurentsivõimelisi ühendusi”

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits/Postimees

Ida-Virumaalt pealinna teel olnud IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts ütles, et võtmeküsimuseks naabermaakonnas on vajadus viia läbi põlevkivireform, mis tähendaks strateegilist koostööd põlevkiviettevõtete ja valitsuse vahel. Keskkonnatasude süsteem tuleb aga viia vastavusse äriloogikaga.

Põlevkiviseltskond on avalikkuse ees võtnud väga häälekalt sõna keskkonnatasude teemal. Omavalitsused nii kõva häält pole teinud, aga siiski kurdetakse, et kruusa ja liiva kaevandamistasude tõus, mis on oluliselt suurem põlevkivi kaevandamistasude tõusust, mõjutab tugevalt omavalitsuste rahakotti, eeskätt just seoses teeehituse kallinemisega.

Ka muude loodusvarade puhul peaksid keskkonnatasud ja kaevandamistasud arvestama ressursi kasutamise majanduslikku loogikat. Tuleb motiveerida ettevõtteid suuremat majanduslikku tulu tootma, teisalt aga võimalikult vähe keskkonda kahjustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles