Politsei hoiatab esemeid müüva naise eest

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karulauk. Foto on illustratiivne.
Karulauk. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere politseisse on laekunud mitu teadet, kus enamasti maapiirkonnas tegutseb keskealine tumeda peaga naine, kes pakub vanainimestele müüa söögikraami kui ka rõivaid.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnakonstaabel Jaagup Nõmmeloo rääkis, et naine käib mööda eramajasid ja enamasti üritab müüa riideid. Kuid on tulnud ka teateid selle kohta, et ta müüb toiduaineid. „Näiteks pakkus ta ühele inimesele kotitäis tavalist saia, mille eest küsis päris palju raha. Kevadel pakkus karulauku, mille pundi eest küsis 30 eurot,“ jutustas Nõmmeloo. Üks vanem naine arvas, et sügisel talle müügiks toodud õunad olid eelnevalt tema koduaiast korjatud.

Müüginaine, kes mööda küla otsib ohvreid, tunneb huvi just vanainimeste vastu. Selleks, et välja selgitada, kus nad elada võivad, küsib infot külaelanikelt, tuues ettekäändeks abi pakkumise.

„Võõras kasutab ära pensionäre, üksikuid vanainimesi ja teisi, keda on kerge mõjutada või petta. Kunagi ei lähe ta nooremate inimeste juurde,“ ütles Nõmmeloo. Sageli pressib ta aga tuppa ja hakkab kauplema. Kui mõni vanem inimene läheb tehinguga kaasa, siis naine fikseerib ära kui palju jäi rahakotti raha. Siis juhib ta tähelepanu kõrvale, paludes juua või midagi muud. Ajal, mil rahakott jääb järelevalveta, võtab ta sealt ülejäänud raha ning lahkub kiiresti. On juhtumeid, et ta on majast kaasa viinud ka esemeid. Näiteks ühe juhtumi puhul tühjendas ta kruusi metallmüntidest.

Politseil on palve kõigile noorema põlvkonna liikmetele, eeskostjatele, hooldajatele, et nad räägiksid sel teemal vanemate inimestega. Samuti tuletaksid meelde, et võõraid ei tohi tuppa lasta ega nendega mingeid tehinguid sõlmida. Abi saamiseks tuleb helistada politsei lühinumbrile 110.

Samuti tuleb olla tähelepanelik, kui suvaline naine küsib küla pealt rõivaid heategevuseks. Ühes külas kogutud riideid üritas naine teises külas juba maha müüa.

Politseil on olemas ka infot, et sama skeemi alusel võib müüginaine tegutseda ka mujal maakondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles