Pigem kiusab tööandja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Soon: “kiusamist töökeskkonnas ei tohi mingil juhul eirata ega seda tolereerida.”
Silja Soon: “kiusamist töökeskkonnas ei tohi mingil juhul eirata ega seda tolereerida.” Foto: Erakogu

Iga tööl käiv inimene on ühel hetkel avastanud mõne ärritava teguri, mis pikema aja peale lausa stressi võib tekitada. Millal aga aru saada, et see hakkab argielu häirima, ja kuidas end seejuures aidata, selgitab tööinspektsiooni töötervishoiualase järelevalve talituse juhataja Silja Soon.

Inimest võib töö juures häirida mis tahes asjaolu. Seejuures räägitakse keerulisest sõnapaarist psühhosotsiaalsed riskid, mis need on?

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduses on esmalt nimetatud kindlad riskid, milleks on monotoonne töö, võimetele mittevastav töö, halb töökorraldus, pikaajaline üksi töötamine ning muud samalaadsed tegurid, mis aja jooksul töötajale mõjudes võivad põhjustada muutusi töötaja psüühilises seisundis. Muude all võivad olla ükskõik millised tegurid, mis inimest ärritavad, segavad või stressi põhjustavad. Näiteks konfliktid klientidega, vägivald. Kõik, mis häirib, kurvastab, ärritab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles