SO-LA-RE laulab kirikud kajama

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio SO-LA-RE koor sai Poolas  kogeda põnevid esinemispaiku - nad nautisid laulmist nii katedraalides kui ka kaevanduses.
Stuudio SO-LA-RE koor sai Poolas kogeda põnevid esinemispaiku - nad nautisid laulmist nii katedraalides kui ka kaevanduses. Foto: Erakogu

Kammerkoor Solare ja kooristuudio SO-LA-RE on jõulukuisel laululaineharjal: äsja saabusid lapsed Poolast advendi- ja jõululaulude festivalilt, kohe-kohe on tulekul kontserdid.

Krakowi viies advendi- ja jõululaulude festival oli kooristuudio SO-LA-RE laululastele esimene festival ja esimene välisesinemine. Kuna oli võimalus valida, kas võisteldakse või esinetakse, otsustasid dirigendid Elo Üleoja ja Keio Soomelt, et minnakse laulma, mitte konkureerima.

“Meil komplekteerus koosseis, kes Krakowisse sõitis, erinevatest vanuserühmadest: oli mudilaskoori lapsi, samas olid noortekoori lauljad, nende seas isegi bariton. Oleks olnud raske määratleda kooriliiki, millises kategoorias võistelda. Otsustasime pigem minna toredat kogemust saama,” selgitas Elo Üle­oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles