Virumaa Tütarlastekoori jõulukuu on muusikast tulvil

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Tütarlastekoor alustab 10. septembril uut hooaega ja tervitab oma ridades lisaks endistele lauljatele vastseid liitujaid. Koor Helsingis Jean Sibeliuse monumendi juures.
Virumaa Tütarlastekoor alustab 10. septembril uut hooaega ja tervitab oma ridades lisaks endistele lauljatele vastseid liitujaid. Koor Helsingis Jean Sibeliuse monumendi juures. Foto: Erakogu

Täna ootab Virumaa Tütarlastekoor koos Virumaa Poiste- ja Noorte Meeskooriga jõulukontserdile Rakvere Kolmainu kirikus. Jõulukuus on tütarlastekooril juba olnud kolmanda advendi kontsert Rakvere era­gümnaasiumis ja kontserdireis Soome.

Koori dirigent Ly Ipsberg rääkis, et nagu ikka muusikutel, on detsember tavapärasest tihedam kuu ka tütarlastekoori jaoks.

Kontserdireisi jaoks ülelahenaabrite juurde oli koor harjutanud juba sügisest saati. Virumaa tüdrukute laulud kõlasid Soomes Järvenpääl kolmes koolis: Kyrölas, Oinaskatus ja Kinnaris. Ly Ipsbergi sõnul oli kõikides koolides koori kuulama tulnud kogu koolipere ning vastuvõtt oli meeliülendav. Kontserdi kava oli eripalgeline. Kavasse kuulus nii eesti-, soome- ja ingliskeelseid rahvalaule, spirituaale kui ka popmuusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles