Uudishimu ja soov aidata tõid looduskaitsja aumärgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Kukk (paremal) aitas koos koolikaaslaste Helger-Hansu ja Brigitta-Mariaga konnatalgute ajal konni üle tee.
Heli Kukk (paremal) aitas koos koolikaaslaste Helger-Hansu ja Brigitta-Mariaga konnatalgute ajal konni üle tee. Foto: Erakogu

Konnade aitamine, tonnide kaupa prügi koristamine, nahkhiirte uurimine – need on osa ettevõtmistest, mis tõid maakonna neljale noorele läinud nädalal noore looduskaitsja aumärgi.

Kaisa Rooba Kadrina keskkoolist huvitus loodusest juba väiksena. Et tema pere peab lugu orienteerumisest, veedab tüdruk enamiku nädalavahetustest metsas. “Metsa ei ole ma kunagi kartnud,” ütles 15aastane Kaisa.

Neli aastat tagasi läks ta koolis linnuringi, kus tärkas sügavam huvi looduse vastu. Nüüd on Kaisa osalenud projektides, loodusteemalistel kursustel ja olnud edukas loodusainete olümpiaadidel. Näiteks kahel aastal on ta käinud ka Lahemaal Junior Ranger’ kursustel, kuhu pääsemiseks on väga tihe konkurents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles