Laste joonistused ilmestavad aastaringi seinal

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6aastane Henri Eenpuu Väike-Maarja lasteaiast joonistas unistuste tööst ning võitis ka auhinna.
6aastane Henri Eenpuu Väike-Maarja lasteaiast joonistas unistuste tööst ning võitis ka auhinna. Foto: Meelis Meilbaum

Oktoobri keskpaigas kutsus Virumaa Teataja kõiki eelkooliealisi lapsi joonistama. Tänaseks on fantaasia lennanud, pliiatsid lühemaks kulutatud ning uhke kalender maakonna laste joonistustega ehib peagi paljusid kodusid.

Joonistuskonkurss “Mina märkan!” osutus ülipopulaarseks. Joonistajatel oli võimalik valida kaheteistkümne teema seast ning kokku saabus toimetusse 400 joonistust, mille seast žürii valis välja need kaksteist kõige enam silma hakanud tööd.

Kolmapäeval kogunesid tublid joonistajad, nende juhendajad lasteaedades ja emad-isad Põhjakeskusesse, et vastu võtta tunnustusdiplomid, auhinnad ja üheskoos kringlit maitsta. Triinu lasteaia kasvatajate Viivika Roostari ja Inna Ramuli sõnul ei ole laste joonistama motiveerimine keeruline ülesanne. “Samale ajale sattus palju joonistusvõistlusi, aga me tegime siis valiku,” rääkis Viivika Roostar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles