Tarvas hullutas võidukas poolfinaalis publikut

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten-Timmu Sokk viskel.
Sten-Timmu Sokk viskel. Foto: Tairo Lutter

Korvpalliklubi Rakvere Tarvas alistas kodus ülipõnevas karikavõistluste poolfinaalis BC Kalev/Cramo 74:73. Otsustavaks sai Brandis Raley-Rossi viimasel sekundil tabanud vise.

Esimesel veerandajal Tarvale tuule alla teinud BC Kalev/Cramole oli õhtune korvpallikohtumine juba teine. Pealelõunal alistasid pealinnamehed VTB Ühisliiga mängus 88:85 Riia VEFi. Frank Elegar, Erik Keedus, Gregor Arbet ja EJ Singler olid küll Cramo mängijate nimekirjas üles antud, kuid kaasa ei löönud. Rolands Freimanis ning Scott Machado toetasid meeskonda samuti pingilt.

Teisel veerandajal tuli Tarvas Cramole järgi ning enam maha ei jäänud- poolaja lõppedes tähistasid numbrid 38:36 Kalev/Cramo nappi edu.

Tarva mängujuht Sten-Timmu Sokk tegi üleplatsimehena suurepärase mängu, lisades võiduarvele tervelt 27 punkti ning võttes maha kuus lauapalli. Brandis Raley-Ross viskas 20, David Haughton kümme punkti. Viskav tagamängija Juris Umbrasko lonkas ning mängu ei sekkunid.

BC Kalev/Cramo resultatiivseimateks osutusid Martin Dorbek 17, Kristjan Kitsing ja Armands Škele kumbki 14 silmaga.

„Kõike oli, nii pinget, kui suurt südant. Meil oli täna vähe rohkem õnne. Kalevil oli see teine mäng ka juba. Aga meie olime väga tublid,“ rääkis võitjameeskonna peatreener Andres Sõber.

Lühikese pingi tõttu oli kollase vormi selga tõmmanud ka Tarva mänedžer Madis Šumanov, kes rassis platsil ligi kaheksa minutit, lisades meeskonna võiduarvele vajalikud kaks punkti.

„Meeskonnas kõik toetasid üksteist. See energia, mis tekkis, muutis treenerid Andrese ja Madise [Sõber ja Putko – toim.], Pille-Riini, Kristi ja Ragnari [klubi toimkond– toim.], kui üheks. Samuti fännide kaasaelamine andis väga palju juurde. Mina oline enne mängu teinud neli trenni – sellest toetusest, mis tuli saalist, sain energiat juurde,“ lisas mänedžer Madis Šumanov.

Publikut oli saali kogunenud peaaegu täismaja. Kohtumise lõpplahendusest eufooriasse viidud fännid tormasid platsile võitjameeskonda õnnitlema ning skandeerimine ja pasunate törtsutamine jätkus veel pikalt.

Enne kohtumist tegid fännid Tarva võistkonnale sarvi – kõikidele võistkonnaliikmetele kingiti Tarva värvides sarvilised mütsid. Klubist lahkuva mängujuhi Sten-Timmu Soku mütsile oli kleebitud tulevase koduklubi auks sõna „Moskva“, mis küll üsna ruttu peakatte küljest ära kukkus.

Kas see on ka märgilise tähendusega, näitab aeg. Tarva võidule vedanud Sokk lahkumiskuuldusi mängujärgses intervjuus ei kinnitanud, kuigi peatreener Sõbra sõnul seisab minek vaid paberite vormistamise taga.

Homme õhtul asuvad karikavõistluste finaalis vastamisi BC RakvereTarvas ja poolfinaalis TTÜ korvpalliklubi mängleva kergusega alistanud TÜ/Rock.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles