Uuenev Tarvas heitles karikavõistlustel hõbedale

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste karikavõistluste finaalis jäi Tarvas kodusaalis 66:84 alla TÜ/Rockile.

Esimese poolaja kui võrdne võrdsega võidelnud BC Rakvere Tarvas oli poolaja lõppedes 31:34 Tartu meeskonnast maas. Kolmandal veerandil võimsa spurdi teinud TÜ/Rock enam platsiperemehi lähedale ei lasknud ning kohtumise teine pool kulges turvalises eduseisus.

Korvpalliklubi Rakvere Tarvas eest tegi tubli soorituse mängujuht Sten-Timmu Sokk, teenides 18 punkti ja andes kaheksa resultatiivset söötu. Brandis Raley-Rossi saagiks jäi 15 punkti, Martin Jurtom panustas 12 silmaga. Seekord tuli platsile ka seljahädaga kimpus olnud Juris Umbraško.

Võitjameeskonnast osutusid resultatiivseimateks Tanel Sokk ja Janar Talts kumbki 15 punktiga. Kusjuures Talts, kes nimetati finaali parimaks mängijaks, püüdis 17 lauapalli. Augustas Peciukevicius tabas korve 14 silma eest.

Nii Tarva peatreener Andres Sõber, mänedžer Madis Šumanov, kui mängujuht Sten-Timmu Sokk rääkisid, et mängu esimene poolaeg oli finaalile kohane.

„Saime oma mängu näidata, kuid kuna kõik panid panuse eilsele mängule, siis me lihtsalt enam ei jaksanud,“ arvas Šumanov, ka  Tarva ridades toimuvatele muudatustele valgust heites. „Kaspars Ciprussi jalg ei ole endiselt eriti heas konditsioonis ning me ei tea, millal temaga uuesti arvestada võiks. Istusime maha ja rääkisime ning leppisime kokku, et ta enam meil ei mängi. Laupäeval saabuvad testimisele Leedu kõrgliigas kaks korda aasta kaitsemängijaks valitud Tomas Urbanos ning Slovakkias mänginud ameeriklane Louis Graft,“ selgitas Šumanov.

Moskva Dünamoga läbirääkimisi pidav Sten-Timmu Sokk sõnas, et Tartu oli Tarvast täna parem, nad olid hästi ette valmistunud ja mängisid hea mängu. „Nemad suutsid oma peale suruda. Jäime täna lauapallidega hätta ja sinna see läks. Nädala aja pärast selgub kindlalt, mis edasi teen. Mulle see ei meeldi, et sellest nii palju räägitakse. Jube loll olukord oleks, kui räägitakse suur jutt maha ja siiski jään siia võistkonda. Kõikidel on pulss laes selle pärast. Piletid on ostetud, käin kohal ära ja umbes nädala pärast selgub,“ rääkis Sokk.

„Pärast esimest poolaega lasime paar kolm neli kiiret korvi ja siis see värk meil käest ära lagunes. Teised jurasid oma jõuga peale ja kõvem võttis oma ära. Ross ei saanud ka eriti pihta ja pisivigastus Jurtomil – käib arstil, teeb pildi ära, kui vaja, saab ravi. Küll ta terveks saab. Aga kokkuvõttes olime head,“ kommenteeris Tarva peatreener Andres Sõber.

Kolmandal jaanuaril kohtub BC Rakvere Tarva võõrsil Alexela Eesti meistriliiga mängus BC Kalev/Cramoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles