Võlumaa õnnemandel ja kingiootus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna lasteaed muutus ühel hommikul talve võlumaaks, hommiku tegid kõvasti erilisemaks jõulusokk ja uhke jõulumees, kes lastega koos lustisid.
Uhtna lasteaed muutus ühel hommikul talve võlumaaks, hommiku tegid kõvasti erilisemaks jõulusokk ja uhke jõulumees, kes lastega koos lustisid. Foto: Meelis Meilbaum

Sel imelisel talvehommikul istub jõulumees kamina ees oma suures ja pehmes kiiktoolis ning loeb raamatut. Taamal ootab käokell järgmist täistundi. Ühtäkki katkestab jõulumees lugemise, sest tema juurde hakkavad tulema lapsed.

Alates mõneaastastest kuni koolieelikuteni välja. Pisikesed uudistavad eemalt, kes see mees seal toolis kiigub. “Jõuluvana!” teab enamik. Aga nad ei saa veel minna taadiga patsu lööma.

Nad suunatakse hoopis pika-pika laua juurde. See on laste jaoks midagi erilist, sest tavaliselt süüakse hoopis lühema laua taga. Jah, süüakse. Laual ootab hommikupuder: mannapuder suurtes kaussides ja igasse neist on peidetud õnnemandel – kes selle leiab, saab midagi soovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles