Tapa inimesed ootasid külma ja tuule käes mitu tundi pangabussi pääsemist

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimestel tuli täna Tapal pangabussi järjekorras pikalt seista.
Inimestel tuli täna Tapal pangabussi järjekorras pikalt seista. Foto: Erakogu

Täna peatus Tapal Grossi poe juures Swedbanki pangabuss, vahepeal oli järjekorras kohalike sõnul umbes kolmekümmend inimest ning telleri jutule pääsemist tuli oodata isegi kuni kolm tundi.

Õues puhus aga vali tuul ning hilisel pärastlõunal oli 4-5 kraadi külma.

Pangabussi peatuskoha läheduses töötav inimene ütles, et loendas järjekorras seismas 26-27 inimest. „Aga osa inimesi ootas ka autodes või Grossi poes,” sõnas ta. Tapalase sõnul on olukorda, et inimestel tuleb väga pikalt järjekorras olla, ette tulnud ka varem.

Kuigi umbes kella 14.30 ajal teenindamist alustanud pangabuss pidi peatuma Tapal kuni kella 18ni, oli veel veerand seitsme ajal õhtul bussi juures järjekord, tõsi küll, oluliselt lühem kui päeval - sabas seisis kümmekond inimest.

Pangabussist väljunud keskealine Juta rääkis, et oli emaga kaasas. „Mina ise kasutan internetipanka ning emalgi pole üldiselt kontorisse asja, aga seekord oli vaja uus pangakaart kätte saada,” jutustas naine.

Juta sõnul oli ta tegelikult juba päevasel ajal Grossi poe juurest, kus pangabuss peatub, mööda sõitnud, kuid kuna terve plats oli tihedalt rahvast täis, otsustas ta targu käigu õhtusse lükata. „Kui tulime, olime ühetestkümnendad ning umbes tunnike tuli oodata,” kõneles Juta, kes teadis ühe tuttava kohta öelda, et temal tuli järjekorras seista kuskil kaks ja pool tundi.

Juta arvas, et Tapa suuruses linnas peaks ikka pangakontor olema. „Võiks olla kasvõi üks teenindaja ning kontor ei peaks ehk isegi iga päev lahti olema, kui oleks kaks-kolm korda nädalas, oleks abiks seegi. Vähemalt ei peaks inimesed selliselt külmetama,” sõnas ta.

„See oli ikka katastroofiline olukord. Tuiskas, oli külm ning omaette sümboolse tähendusega olid õue istumiseks välja pandud toolid, mis kiiresti lumiseks muutusid,” rääkis Swedbanki pangabussi külastanud tapalane Toomas Velpler.

Mees sõnas, et tema minial oli pangabussi juures kaasas aasta ja kolme kuune laps. „Meil isegi vedas, kuna läksime kohale varem ning olime järjekorras kuuendad-seitsmendad,” sõnas Toomas Velpler.

Mees kirjeldas aga, et siis kui ta lahkus, ootas pangabussi järjekorras juba paarkümmend inimest ning enamik neist eakad. „Mitmed neist olid kepiga, kahju inimestest,” rääkis tapalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles