Lääne-Virumaal hukkusid põlengus ema ja kaks last

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohu külas hukkusid elumaja põlengus inimesed.
Rohu külas hukkusid elumaja põlengus inimesed. Foto: Toomas Herm

Täna puhkes Laekvere vallas Rohu külas tulekahju elumajas, kus elas ema kolme lapsega.

Ida päästekeskuse pressiesindaja kinnitusel hukkusid ema ja kaks last tules. Päästekeskus sai väljakutse kell 8.13, ent põlengut kustutakse siiani. 

Üks laps pääses.

Hukkunud lapsed olid eelkooliealised.

Majas puudus elekter, põlengu põhjustas esialgsetel andmetel küünal, mis süütas lähedal oleva kapi.

Tulest pääsenud lapse sõnul oli kapipealne tuld täis.

Laekvere vallavanem Aarne Laas rääkis, et alguses loodeti, et lisaks ise majast välja hüpanud lapsele on välja saanud ka ema ülejäänud lastega, aga mida aeg edasi, seda selgemaks sai, et nad on tulle jäänud.

Vallavanem kahtles, kas tuli siiski küünlast alguse sai, sest küünal oli metallvutlaris. "Aga selge see, et lahtisest tulest õnnetus alguse sai," sõnas Laas.

Pereisa läks tööle hommikul kl 7.

Valla sotsiaaltöötaja on vestelnud lapse ja isaga, oodatakse psühholoogi saabumist.

Vallal käivad läbirääkimised pereisa tööandjaga, et leida lahendus ajutise elukoha küsimuses. Kindlasti toetab ka vald. "Elementaarse elukorralduse aitame korraldada," sõnas vallavanem.

Sündmuskohal viibiva Virumaa Teataja reporteri sõnul on kohapealne meeleolu rusuv, päästjate tegevust jälgivad eemalt külainimesed ja -lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles