Kõlab vene vaimulik muusika

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Blagovest.
Ansambel Blagovest. Foto: www.piletilevi.ee

Rakvere Kolmainu kirikus toimub teisipäeval, 6. jaanuaril kell 18.30 festivali Credo raames meesansambli Blagovest (Valgevene) kontsert.

Ansambel on loodud 2007 aastal Minskis, ansambli kunstiline juht ja dirigent on Sergei Agranovits. Blagovesti liikmed on professionaalsed muusikud - Minski Ooperiteatri lauljad, kes tunnevad ja kasutavad erinevatele ajastutele iseloomulikke stiile ja esitamisvõtteid. Ansambel on olnud mitme rahvusvahelise konkursi laureaatide hulgas ja osaleb sageli erinevatel Euroopa muusikafestivalidel.

Ansambli esinemismaneeri iseloomustavad täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, laitmatu hääletehnika, täpselt läbi mõeldud dünaamiline kava ning erakordne stiilitunnetus. Kriitikud on korduvalt esile tõstnud ansambli lausa üleloomulikku oskust säilitada esitamise käigus teose vormiühtsus.

Blagovesti loomingulises tegevuses kuulub esikoht varasele õigeusu kirikulaulule, mida esitatakse harva kontsertettekandel. Nende repertuaari kuuluvad vene vaimuliku koorimuusika väärtteosed, samuti vene rahvalaulude vaimulikus laadis tõlgendused, rahvalaulud ja koljadad.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles