Viru pataljon sai endale uue kasarmu

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Marina Loštšina

Täna avas kaitseministeriumi kantsler Mikk Marran Jõhvis Viru jalaväepataljoni uue kasarmu, mis on osa eesmärgist koondada kaitseväe väeosad suurematesse ja moodsamatesse linnakutesse.

Marrani sõnul on uue kasarmu ehitamine märgiks, et uute heade teenimistingimuste loomisega hoolitakse oma inimestest.

„Eesti riigikaitsele on esmatähtis hea väljaõppega reservväelane, seega on eesmärgiks ajateenijate ja nende instruktorite eeskujulikud väljaõppetingimused,“ ütles Marran.

Viru pataljoni ülem kolonelleitnant Eero Kinnunen ütles, et tänu uuele kasarmule paranevad kahe kompanii ajateenijate elu- ja väljaõppetingimused.

„See kasarmu on ehitatud täpselt selliselt, nagu on vaja ja selle üle on hea meel,“ ütles kolonelleitnant Kinnunen.

Uus kasarmu ehitati kaitseväe tüüpkasarmu projekti alusel, mis arvestab seniseid kogemusi kaitseväe kasarmute ehitamisest ja kasutamisest. Ühte hoonesse on koondatud kuni 240 ajateenija olmeruumid ja õppeklassid, aga ka varustuse ladustamine ja hooldus, mis varem asusid eraldi hoonetes.

Kasarmus on 3900 ruutmeetrit kogupinda, seal hakkavad elama kaks ajateenijatest moodustatud jalaväekompaniid. Esimesed ajateenijad kolisid vastsesse kasarmusse sisse detsembri lõpus.

Riigikaitse arengukava järgi suleb kaitseministeerium amortiseerunud linnakud Tallinnas Rahumäe teel ja Marja tänaval.

Nendest välja kolivatele üksustele rajatakse uued kasarmud Jõhvi, Ämari ja Miinisadama linnakutesse.

Kasarmu ehituse peatöövõtja oli Riverside OÜ, ehitus läks maksma umbes 3,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles