Teatriaasta tekitas vaidlusi

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt (pildil pikali) oli mullu Rakvere teatri kõige hõivatum näitleja ning rõõmustas publikut laval 121 korral.
Ülle Lichtfeldt (pildil pikali) oli mullu Rakvere teatri kõige hõivatum näitleja ning rõõmustas publikut laval 121 korral. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teater jäi lõppenud aastaga rahule: publik leidis tee teatrisse nii suvel kui ka talvel ning lavastused tekitasid elavat vastukaja ja vallandasid diskussioone.

Kui aastal 2013 käis Rakvere teatri etendusi vaatamas 67 832 külastajat, siis mullu oli vaatajaid veidi vähem.

Rakvere teatri juhi Velvo Väli sõnul peegeldub vaatajanumbris teatrikülastuste stabiilsus ning sellega võib igati rahule jääda. “See on väga väike vahe, mis võib tekkida näiteks sellest, kui üks–kaks külalisetendust antakse 50, mitte 500 kohaga saalis,” selgitas ta.

Teatril oli põhjust rõõmustada kahe suvelavastuse üle. Lavastused “Mina olin veel väikene” Palmse mõisa moonakate majas ja “Üks pealuu Connemaras” Vihula vallas Tooma talus pakkusid rõõmu publikule ja tegijaile endile. “Mõlemad lavastused said väga hea vastuvõtu ning publiku tungival soovil mängime neid ka sel suvel,” lubas teatrijuht.

Loe edasi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles