Arhitektid mängivad lasteaiaga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomingulise lähenemise kaudu muutub lasteaia mõiste üllatavalt avaraks, sinna mahub iseseisvat tegevust ja õppetööd, otsimist ja avastamist, aga eelkõige loovat uudishimu maailma vastu.
Loomingulise lähenemise kaudu muutub lasteaia mõiste üllatavalt avaraks, sinna mahub iseseisvat tegevust ja õppetööd, otsimist ja avastamist, aga eelkõige loovat uudishimu maailma vastu. Foto: Meelis Meilbaum

Kui anda arhitektile vabadus, ärkab temas laps, kes teab täpselt, missugune on unistuste lasteaed: ruumimängumaja või lastelinnaosa, kulgev õu või maailma avastamise buss.

Tüüpprojektide järgi valminud äravahetamiseni sarnastes lasteaedades on üles kasvanud mitu põlvkonda eestlasi. On aeg värskete tuulte jaoks, usuvad vanematest-vanavanematest arhitektid. Lapsed on nendega särasilmselt päri.

Rakvere teatris avatud Eesti Arhitektide Liidu aastanäitus “Mängiv inimene. Kaheksa visiooni lasteaedade arhitektuurist” visualiseerib makettidena lennukad ideed lasteaia kui lastesõbraliku ja arendava keskkonna loomise võimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles