Muuseumiaasta möödus mõõna kiuste edukalt

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varasematel aastatel on Rakvere linnus aastavahetuse paiku Venemaalt tulnud turistidest tulvil, siis tänavu polnud see teps mitte nii.
Kui varasematel aastatel on Rakvere linnus aastavahetuse paiku Venemaalt tulnud turistidest tulvil, siis tänavu polnud see teps mitte nii. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi Venemaalt tulnud turistide arv on oluliselt vähenenud, ei näinud sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets mullusele aastale tagasi vaadates põhjust nurisemiseks.

Küll oli ta ettevaatlik tänavuste prognooside tegemisega. “Paraku tuleb tõdeda, et olin oma ennustuses täpne ning aastavahetuse ajal tuli Venemaalt kolm korda vähem gruppe kui mullu,” lausus ta.

Leemetsa sõnul oli juba eelmise aasta suve lõpul tunda, et Vene turiste hakkab vähemaks jääma. Positiivseks pidas ta aga tõika, et samas on päris usinalt lisandunud omal käel ringi liikuvaid Vene inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles