Külalood: Hinge müümise hind – 23 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Kolkapatriotism on maailma parim patriotism, sellega võidad alati. Sina toetad oma küla, küla jällegi sind. Samas võib kolkapatriotismist loobumine kaasa tuua selle, et toetad oma rahakotiga kogemata kombel uskumatuna näivaid jaburusi. Näiteks rahastad supermänina näiva Edgar Savisaare enam kui 30 000 eurot maksma läinud uisutamisvideot.

Uskuge või mitte, mullu pani sellise reklaami tootmisele Lääne-Virust sümboolselt oma õla alla 335 inimest. Nii et külakool vajab tahvlit ja krihvlit, meie aga saadame oma raha hoopis pealinna pentsikustele. Kuidas see toimub?

Kui Kristuse mahamüümise hind oli 30 hõbeseeklit, siis täna piisab reetmise tasuks 23 eurost. Kordan üle – kakskümmend kolm eurot on summa, mille eest on viimase kahe aasta jooksul oma kodupaiga reetnud kuni 15 000 inimest üle Eesti. Kakskümmend kolm eurot on nimelt Tallinna ühistranspordi kuukaardi hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles