Nädala kaja: See kõik jõuab ka siia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele Üprus.
Teele Üprus. Foto: Marianne Loorents

Me ei tea kunagi hommikul kodust välja astudes, kas õhtul sinna ka tagasi jõuame. Koduteel võib meid tabada lumepahmakas, mis mõnelt katuselt alla tuhiseb, võime ülekäigurajal auto alla jääda, libedaga kukkuda ja luu murda. Autosõitu alustades ei tea me samuti, kas jõuame tervelt sihtpunkti: võib-olla jookseb põder teele, võib-olla kaldub vastutulev auto meie sõiduvööndisse, aga võib-olla lendab meie auto esiaknasse ei tea kust hoopis jääkamakas.

Elu on täis riske. Kahjuks seonduvad need negatiivsega, positiivseid juhtumisi me riskide alla ei liigita. Vahel on isegi tööle minna riskantne, mis sest, et pead end seal sama koduselt ja turvaliselt tundma kui kodus, sest viibid ju tööl suure osa oma elust.

Aga on inimesi, kes mõtlevad teisiti. Ja ei suuda sõnadega oma teisitimõtlemist väljendada, vaid kasutavad vägivalda. Tragöödia, mis toimus Pariisis satiirilehe Charlie Hebdo toimetuses, on näide teisitimõtlemisest, aga ka igapäevastest riskidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles