Noore mehena mändide alla õpetajaks

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres on elurõõmus inimene, kes oskab oma heatujulisusega nakatada ka õpilasi. Kuigi 5 aastat tagasi ei teadnud Andres isegi seda, kus Võsul koolimaja asub, on ta nüüdseks kodunenud pisikese kooli elu ja oluga. Kui ainult need talved Võsul nii pikad, kõledad ja pimedad ei oleks, poleks elul viga midagi, arvab mees.
Andres on elurõõmus inimene, kes oskab oma heatujulisusega nakatada ka õpilasi. Kuigi 5 aastat tagasi ei teadnud Andres isegi seda, kus Võsul koolimaja asub, on ta nüüdseks kodunenud pisikese kooli elu ja oluga. Kui ainult need talved Võsul nii pikad, kõledad ja pimedad ei oleks, poleks elul viga midagi, arvab mees. Foto: Marianne Loorents

Saksa filosoof Friedrich Nietzsche olevat kunagi öelnud, et kui naine hakkab õpetlaseks, siis peab tema seksuaaleluga midagi korrast ära olema. Aga kui hakkab mees? Kui palju selles kuulsa mõtleja ütluses tõde on või kas need sõnad üldse algupäraselt talle kuuluvad, seda ma ei kinnita ega lükka ümber.

Keset sügavat rahu ja koolivaheaega võib õpetajaid alati koolimajast leida. Teisiti pole see ka Võsu koolis, kus viiendat aastat töötav Andres Truman koolilaste huvi- ja vaba aja tegevust suunab, 5. ja 6. klassi juhatab ning jõudumööda ka matemaatikat õpetab.

Võsu koolis töötab 15 õpetajat, kelle seas on meesterahvaid kaks, koos Andresega. Ka poiste tööõpetuse õpetaja on loomulikult tugevama soo esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles