Ugala “Illusionistid” Haljalas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Jürgens ja Marika Palm Janek Vadi 
lavastuses “Illusionistid”.
Peeter Jürgens ja Marika Palm Janek Vadi lavastuses “Illusionistid”. Foto: Heigo Teder

Kolmapäeval, 14. jaanuaril kell 19 mängib Ugala teater Haljala rahvamajas lavastust “Illusionistid”. See on helge alatooniga südamlik lugu elust ja teatrist.

Loo on lavastanud Janek Vadi, kunstnik on Marion Undusk. Laval näeb 2014. aastal parima meesosatäitja auhinna võitnud Peeter Jürgensit, Marika Palmi ja lavastaja Janek Vadit ennast.

“Illusionistid” on vaimuka dialoogi ning värvikate karakteritega komöödia, kus ühes väikeses korteris kohtuvad noor näitekirjanik Charlotta ja vananev näitleja Kasimir. Kuigi viimane on otsustanud näitlemisega lõpparve teha, pakub Charlotta talle enda kirjutatud näidendis suurrolli – Kasimir peab selles mängima Jumalat. Jaatavat vastust saamata pole Charlotta nõus korterist lahkuma. Käivitub kirglik ja ennastsalgav duell, kus põrkuvad noore näitekirjaniku naiivne usk teatrikunsti ja vana näitleja küünilisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles