Spontaansus = palett + šerbett

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Reisner kulgeb ja otsib.
Alvar Reisner kulgeb ja otsib. Foto: Marianne Loorents

Alvar Reisner pani näituse pealkirjaks “Palett ja šerbett”. Palett on tal värvikas, aga magusasse ja tummisesse teoste kogumisse on kunstnik lisaks suhkrule puistanud ka pipart. Alvar Reisner peab end kunstnikuna otsijaks. Viimati esines ta näitusega aastal 2010. “Vahepeal tegelesin ka loominguga – luuletustega, sisekujundusega. Kui pakkumine tuli, vaatasin “laoseisu” üle, tegin juurde ja panin näituse kokku,” ütles ta Rakvere teatrikohvikus näituse “Palett ja šerbett” kommentaariks.

Näituse pealkirja üks tõlgendusvõimalusi võib tema meelest olla, et kohvik on šerbett ja kunst seal sees on palett. “Telemeestele ma rääkisin küll natuke teist juttu, aga see mõte tuli mul just kümme minutit tagasi,” ütles Reisner, ilmutades loomingulist ja avatud suhtumist ka selles küsimuses. “Minu stiil näitust teha ongi niisugune, et mulle ei meeldi tühi näitusetunne, vaid tahan, et oleks emotsioon, ükstapuha, kas negatiivne või positiivne,” selgitas ta.

Kuna Reisner polnud näitust varem kohvikus eksponeerinud, sai valik spontaanne. “Kui süveneda ja viitsida vaadata, võib siit mõndagi leida. Natuke kirju, aga see on minu stiil,” märkis ta. Spontaansed on pildid ise, samuti pealkirjad. “Esimene mõte, mis tuleb, see on. Ma ei hakka ümber mõtlema ka,” sõnas kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles