Siret Kotka marsib riigikogu kursil

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme suure erakonna plakatid mahtusid üheskoos fotole. Riigikogusse pääsemiseks peavad kõik need kandidaadid Lääne-Virumaal hea tulemuse tegema, lootust üleriigilisest nimekirjast riigikogusse saada on ehk vaid Valdo Randperel.
Kolme suure erakonna plakatid mahtusid üheskoos fotole. Riigikogusse pääsemiseks peavad kõik need kandidaadid Lääne-Virumaal hea tulemuse tegema, lootust üleriigilisest nimekirjast riigikogusse saada on ehk vaid Valdo Randperel. Foto: Marianne Loorents

Kui erakondade üleriigilisi nimekirju vaadata, siis üpris kindlalt võib ennast tulevase riigikogu liikmeks pidada Siret Kotka, kes on “suures” nimekirjas kõrgel kümnendal kohal.

Mullu Ester Tuiksoo asendusliikmena riigikogusse pääsenud Siret Kotka oli eelmistel valimistel keskerakonna üleriigilises nimekirjas 15. positsioonil. Päris raudselt Kotka veel riigikogusse siiski pääsenud ei ole, sest parlamenti saamiseks tuleb koguda kümnendiku liht­kvoodi jagu hääli.

2011. aastal oli Kotka saak Lääne-Virumaal 894 häält, lihtkvoot oli siis 5675. Toona kogus keskerakondlastest Lääne-Virumaal suurima häältesaagi Peeter Võsa, keda toetas 1936 valijat. Sel korral kandideerib Võsa Jõgeva- ja Tartumaal ning on üleriigilises nimekirjas alles 122. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles