Prügifirmad süüdistavad jäätmekeskust kuritarvitustes

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekeskus on langenud suurte prügifirmade rünnaku alla.
Jäätmekeskus on langenud suurte prügifirmade rünnaku alla. Foto: Marianne Loorents

Eesti Jäätmekäitlejate Liit palub konkurentsi­ametil uurida Lääne-Viru Jäätmekeskuse tegevust seoses konkurentsi kahjustamise ja turgu valitseva seisundi kuri­tarvitamisega.

“Omavalitsuste vahendustegevuse lubamine võeti küll viimase kohtuotsusega seadusest välja, kuid see toimub siiski, kuna kasutatakse ära seaduse jõustumise venimist, et konkursse välja kuulutada,” ütles Eesti Jäätmekäitlejate Liidu (EJKL) tegevjuht Margit Rüütelmann.

“Praegu on olukord selline, et omavalitsuste vahendamise tõttu tõuseb korraldatud olmejäätmete veo teenuse hind lõpptarbija jaoks märkimisväärselt. Esimene näide selle kohta oli Põhja-Tallinn, nüüd siis Vinni. Sama skeemi järgi tunduvad minevat ka Tallinna teised piirkonnad ja Harjumaa omavalitsused, kus toimetab MTÜ Harjumaa Ühisteenuste Keskus. Kindlasti ei jää need viimasteks. Seetõttu otsustaski EJKL sekkuda,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles