Eripedagoog nõustab Vinni perekodu lapsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond toetab Vinni perekodus kasvavate laste teraapiavõimalusi, aidates tasuda nõustamis- ja logopeediteenuse eest. Lastefondi toel nõustab alates jaanuarist Vinni perekodu lapsi ja töötajaid eripedagoog ja logopeed Pille Kriisa, kes on varem töötanud Tudulinna asenduskodu lastega.

“Kui lapsed perekodusse tuuakse, hakkavad bioloogilised vanemad neid külastama. Kahjuks jäävad need külaskäigud ajapikku aina harvemaks ning see tekitab lastes segadust ja kurbust, millega ei osata kuidagi toime tulla,” rääkis perekodu juhataja Urve Saar.

Asenduskodusse satuvad lapsed, kes on emotsionaalselt ja sotsiaalselt väga ebastabiilsed ning hingeliselt traumeeritud. Saare sõnul tekitab uus ja harjumatu olukord lastes vastakaid tundeid, mis väljenduvad sageli jonnaka, rahutu ja vägivaldse käitumisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles