Praktikud pidurdasid poliitikute hoogu

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaar ja teisedki keskerakonna poliitikud ei taha meeles pidada vanarahva tarkust, mis käsib enne lõikamist üheksa korda mõõta.
Savisaar ja teisedki keskerakonna poliitikud ei taha meeles pidada vanarahva tarkust, mis käsib enne lõikamist üheksa korda mõõta. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi keskerakonna idee tasuta ühistranspordist üle Eesti tundub paljudele ahvatlev, ei pea praktikud selle teostamist praegu reaalseks.

Nii arvas Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Vello Jõgisoo, et vanarahva tarkusi tasub meeles pidada. “Ma ei ole tasuta ühistranspordi vastane, aga peaks ikka ühek­sa korda mõõtma,” lausus ta.

Jõgisoo hinnangul tuleks kõigepealt korrastada liinivõrk ja taristu ehk bussipeatused ja infotahvlid ning eraldada omavalitsustele raha teede kordategemiseks. Kui teed pole korras, pole ka bussidel kusagil sõita või lagunevad need lihtsalt ära. “Kui kõik see on korras, võib tõsisemalt tasuta ühistranspordile mõtlema hakata,” ütles Jõgisoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles