Õpilaste nappus paneb valla raskete valikute ette

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala kool liigub muutuste tuules.
Haljala kool liigub muutuste tuules. Foto: Meelis Meilbaum

Elanike vähenemine ja gümnaasiumiealiste õpilaste nappus on Haljala vallas juba mõnda aega tunda andnud. Et tulevikus hakkama saada, tuleb vallal ja kogukonnal otsustada, kas korraldada gümnaasium ümber põhikooliks.

Haljala gümnaasiumi direktor Inge Laiv sõnas, et teema käsitlemine on valus nii kooliperele kui ka lapsevanematele, aga paratamatusele tuleb otsa vaadata. Prognoosi kohaselt õpib sügisel avatavas 10. klassis kaheksa õpilast, ent nii väikese klassi puhul kannatab õppe kvaliteet ja vähese õpilaste arvuga gümnaasiume ei aita ka riigipoolne rahastamine.

Kuna suuremat hulka gümnasiste ei ole loota tulevikuski, on Haljala vallavalitsus esitanud volikogule ettepaneku gümnaasiumi ümberkorraldamise kohta, mis volikogu poolt heakskiitmisel tähendab, et septembris ei avata uut 10. klassi. 11. ja 12. klassi õpilased saavad gümnaasiumi lõpetada siiski kodukoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles