Juhtkiri: Kes on Charlie?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suhtumine hulk inimelusid nõudnud terrorirünnakusse Pariisi satiirilehe Charlie Hebdo vastu tegi pärast vabadusmarssi läbi nähtava muutuse.

Kui alguses näidati selle lehe suhtes üles solidaarsust ja maailma lehetoimetustes tehti, pliiatsid käes, ühispilte ja anti rinnale tagudes teada, et “Mina olen Charlie!”, siis edaspidi on domineerima hakanud arusaam, et ajaleht ise provotseeris selle veresauna.

Kui siseminister Hanno Pevkur esimeste seas tolle tõdemuse välja ütles, oli kohe kohal hulk halvustajaid, nende hulgas ka Rakvere linnapea Mihkel Juhkami. Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhataja Varro Vooglaid ei kartnud samuti kohe oma massi omast erinevat arusaama välja öelda, kui kirjutas blogis: “Vägivald pole küll probleemide lahenduseks, kuid Charlie Hebdo töötajad polnud ka süütud kangelased, sest pühendusid teiste inimeste mõnitamisele ja alandamisele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles