Edu tuleb, kui on rohkem töökohti ja suurem palk

Toomas Väinaste
, Vinni vallavanem (keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väinaste.
Toomas Väinaste. Foto: Arvet Mägi

Vinni vallavanema ja endise ettevõtjana olen hästi kursis maainimeste eluga. Kõige olulisem on teada, kuidas parandada elanike elujärge, et meie maa ei jookseks inimestest tühjaks. Kohtumistel on minult küsitud kõige enam töökohtade loomise ja palga suurendamise kohta, et kuidas seda ikkagi saavutada. Riigisektoris töökohtade loomine ei paranda riigi heaolu. Töökohti on vaja luua ettevõtluses. Me peame soodustama ettevõtlust, leidma oma toodetele ja kaupadele uusi välisturge. Seeläbi kasvatab ettevõte käivet ja kasumit, millest saab enam palka maksta, töökohti luua ja riiki tuleb raha juurde.

Välisturgude avamiseks vajame igasse riiki sellise hariduse ja oskustega suursaadikuid, kes on suutelised meie ettevõtete toodangule uusi turge leidma. Praegu on Eesti peaaegu ainus riik, mille saatkondadel välisriikides ei ole sellist kohustust. Peame soodustama maaettevõtlust, et ettevõtjatel oleks mingigi väljund kas maksusoodustuse vms näol, et ettevõte maale üldse tuleks ja seal toimiks.

President kutsub inimesi välismaalt tagasi. Mis on see präänik, miks nad peaksid tagasi tulema? Nad läksid teise riiki tööle ju selleks, et end ja oma peret toita ja ära elatada. Inimesed tulevad ise välismaalt tagasi koju, kui ettevõtluses jagub töökohti ja palganumbrid on elamisväärsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles