Külalood: Mis see värdjas siin tolgendab!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Täna toon auväärt lugejani kogu verise tõe sellest, kuis ja miks Aadi Eedile külatänaval otse pasunasse andis. Ning küsin takkatippu, et mis on Eedi purunenud ninaluul pistmist muhameedlaste prohveti Muhammediga. Eks vastaku, kes ära tabab.

Ühesõnaga olid Eedi ja Aadi kaks täiesti tavalist külameest täiesti tavalises Eestimaa külas. Ja nende meeste vahelt, nagu teinekord ikka külameeste puhul juhtub, oli must kass läbi jooksnud. Kes seda nüüd täpselt tagantjärele mäletab, kas põhjuseks oli mõni naine või hoopis tagasi maksmata jäänud pisukene laen. Või kogunisti aastasadu külaelu ilmestanud vaidlus veepaisutamise meetodi ja õiguse üle.

Olgu nii või naa, ühel päeval igatahes jõudis Eedi kaljukindla veendumuseni, et Aadi on loll mis loll ehk siis peenemalt öeldes värdjas. Aga kuna Aadi oma totaalset värdjalikkust korralikult ei adunud, tuli talle koht avalikult kätte näidata. Nii Eedi igatahes arvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles