Filmigurmaanidele – “Suured silmad” teatrikinos

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks leidlikumaid Hollywoodi režissööre Tim Burton on toonud kinolinale biograafilise mängufilmi “Suured silmad”. Tuginedes tõsielusündmustele, räägib film kuulsast kunstnikust Margaret Keane´ist, kes võlus üldsust 1950. aastatel oma salapäraste maalidega.

Need haaravad, ent samas ka veidi hirmutavad suured silmad avavad laste, eriti just tüdrukute sügava sisemaailma. See uudne, enneolematu stiil muudab ostjad vägagi huvitatuks. Margareti mees veenab aga teda, et naiskunstnike tööd ei ole populaarsed, ning paar otsustab autoriks panna Margareti abikaasa Walteri. Neid saadab kommertslik edu ning juba varsti müüvad nad peale maalide ka nende koopiaid ja postkaarte. Walterile aga saab osaks kuulsus ja au, mis tuleneb tema abikaasa töödest.

Mida aeg edasi, seda rohkem soovib Margaret oma mehe varjust välja tulla ning nõuda tunnustus oma tööde eest endale. See aga ei sobi tema kuulsusejanus vaevleva mehe plaanidega, kes ei kavatsegi loobuda oma mainest ja teistest boonustest, mida pakub eduka kunstniku elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles