Euroopa Sumo Föderatsiooni juhatus koguneb Vinni juunioride EMi arutama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viies sumomaadluse rahvusvaheline jõuluturniir. Esiplaanil noored sumotorid heitlemas.
Viies sumomaadluse rahvusvaheline jõuluturniir. Esiplaanil noored sumotorid heitlemas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Homme toimub Vinni Spordikompleksis Euroopa Sumoföderatsiooni juhatuse koosolek, kus arutatakse muuhulgas tänavu 5.-8. novembrini Rakveres toimuva juunioride Euroopa Meistrivõistluste korraldamisega seotud küsimusi.

Vinni nõupidamisel on plaanis tutvuda noorte EMi võistluskohaga Rakvere Spordikeskuses ja kohtuda sealsete juhtide Marti Kuusiku ja nõukogu esimehe Kert Karusega.

Vinni Spordikompleksi on oodata Euroopa Sumo Föderatsiooni presidenti Sergei Korobkot ja Euroopa tugevate sumoriikide Ukraina, Poola, Azrebaidzaani jt sumoföderatsioonide juhte.

Eesti Sumoliidu presidendi Andres Jaadla sõnul on Lääne-Virumaal järjekordselt hea võimalus, et alanud aasta toob Rakverre sadu sportlasi ja tuhandeid spordisõpru.

Vinni vallavanem Toomas Väinaste sõnul teeb Euroopa sumojuhtide kõrge kohtumine suurt au Vinni vallale ja Vinni spordikompleksile, kus treener Riho Rannikmaa käe all on paarikümne aasta jooksul sumomaadlust treeninud sadu sportlasi ja maailma profisumo absoluutne tipp Kaido Höövelson.

„Vinni nõupidamisel on päevakorras on ka küsimus võimalikust sumo lülitamisest 2020. aasta OM-i programmi. Hiljuti Rahvusvahelisest Sumoföderatsioonist saabunud kirja põhjal on see võimalus täiesti olemas,“ ütles Eesti Sumoliidu ja Euroopa Sumo Föderatsiooni peasekretäri Riho Rannikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles