Riik teeb raamatukogud rikkamaks

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvaraamatukogudel on nüüd uued rahastamispõhimõtted. Kõrgendatud tähelepanu all on teavikud ja raamatukoguhoidjad. Mida toovad uued tuuled kaasa Lääne-Viru raamatukogudele?

Laupäeval jõustunud kultuuriministri määrus vahetab välja 15 aastat tagasi vastu võetud ja tänaseks vananenud rahastamispõhimõtted. Rahvaraamatukogude riiklik rahastamine kasvas ja sai uued alused ning koos tänavuse eelarvetõusuga annab see rahvaraamatukogudele tegutsemiseks paremad võimalused.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg ütles, et kehtima hakanud määrus sisaldab küll varasemast tuttavat põhimõtet, mille järgi sõltub teavikute soetamise toetuse suurus rahvaraamatukogu teeninduspiirkonna elanike arvust, kuid hoolimata elanike arvu vähenemisest Lääne-Virumaa kõigis omavalitsustes toetused siiski kasvasid. Sel aastal on riigipoolne toetus Lääne-Virumaal iga elaniku kohta 1,74 eurot. Kasv eelmise aastaga võrreldes on 6,7%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles