Euroopa sumojuhid kohtusid Vinni spordikompleksis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vinni spordikompleksis toimus Euroopa Sumoföderatsiooni (ESF) juhtkomitee koosolek, mille käigus käidi kolme päeva jooksul Rakvere spordihoones ja Barto Puhkemajas ning kohtuti Rakvere spordijuhtidega.

Tallinnas kohtusid Euroopa sumojuhid kultuuriministeeriumi ja Eesti olümpiakomitee juhtidega. ESFi peasekretär Riho Rannikmaa rääkis, et kõik spordihoones viibinud sumojuhid (EFS president Sergii Korobko, EFS asepresident Dariuz Rozum, EFS spordidirektor Samir Abdullayev ja EFS eetikakomisjoni esimees Gennady Kaletkin) olid siin juba varem käinud ning tunnistasid, et Rakvere spordihall sobib ideaalselt meistrivõistluste korraldamiseks.

“Olümpiakomiteega arutati võimalust, kas sumo võiks saada olümpiaalaks. Kuna Rahvusvaheline Olümpiakomitee muutis oma valikuprintsiipi, siis on suur võimalus, et sumo on esindatud olümpiaalana 2020. aastal Tokyos,” selgitas Rannikmaa. “See otsustatakse 2016. aastal Rio de Janeiro olümpial,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles