Kultuur käis Virust Viljandis

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virulased suunduvad kaunil talvepäeval Mulgimaad ja sealset kultuuri avastama.
Virulased suunduvad kaunil talvepäeval Mulgimaad ja sealset kultuuri avastama. Foto: Ervin Lember, montaaž

Kui tuntud laulus läks viisk Tartust Viljandi, siis aasta hakul keeras bussinina Mulgimaa pealinna poole Lääne-Viru kultuurirahvas. Naastes oli neil meel rõõmus ja pea paksult mõtteid täis.

Virulaste vana komme käia uue aasta hakul teiste maakondade kultuurirahva tegemisi kaemas on viinud lähemate ja kaugemate kaimude juurde. Seekord vaadati oma silmaga Viljandi pärimusmuusika aita ja Sakala keskust, Olustvere mõisat ja Saarepeedi kultuurimaja. “Tahtsime lähemalt näha kohti, millest oleme palju kuulnud,” ütles Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu kultuurispetsialist Ello Odraks.

Odraksi sõnul hakkas kõigis külastatud paigus silma, et iga inimene, kes kusagil töötab, teab täpselt, miks ta seal on, mida ta teeb ja miks ta seda teeb. “Ta silmad säravad ja ta tahab kõike rõõmuga teha. Kindlasti mõjutab seda Viljandi kultuurikolledž. Nad on seal õppinud ja Viljandi kultuurikeskkonnas elanud. See on hea kooslus,” kõneles kultuurispetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles