Konkurents riigipiruka juurde on Lääne-Virumaal keskmisest tihedam

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja aasta eest kogus Lääne-Virumaal enim hääli reformierakond, kes tähistas valimisvõitu sohvabaaris Turuplatz. Turuplatz on ajalooks saanud ja ka pildil esiplaanil olev Hanno Pevkur on seekord kandideerimas hoopis Kagu-Eestis.
Nelja aasta eest kogus Lääne-Virumaal enim hääli reformierakond, kes tähistas valimisvõitu sohvabaaris Turuplatz. Turuplatz on ajalooks saanud ja ka pildil esiplaanil olev Hanno Pevkur on seekord kandideerimas hoopis Kagu-Eestis. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaal, kus on riigikogu valimistele viis mandaati, on kümme erakonda seadnud üles kokku 49 kandidaati.

Kui Eestis on keskmiselt 8,67 kandidaati riigikogu ühele kohale, siis Lääne-Virumaal on konkurents oluliselt suurem – ühele kohale pürgib siin 9,8 kandidaati.

Kandidaatidest 38 on mehed ja 11 naised. Kõige rohkem naisi – kolm – on sotside nimekirjas, suhteliselt kõige enam aga Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) nimekirjas, kus kolmest kandidaadist kaks on naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles