Maailmakuulus Rakvere kuusk langes vandalismi ohvriks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseinstallatsioonilt rebiti tuled.
Kuuseinstallatsioonilt rebiti tuled. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäeva hommikul teatati Rakvere linnakunstnikule, et kesklinnas on jõulupuul maha tõmmatud LED-lambid.

Linnakunstnik Teet Suur rääkis, et katki on tehtud kuus komplekti lampe. Igas komplektis on 20 meetrit kaablit, mis samuti on puruks tõmmatud. Suure sõnul oli kaabel kindlalt puu külge kinnitatud.

"Seda peab ikka kõvasti sikutama," viitas linnakunstnik tahtlikule teole. Lampide ja kaabli lõhkumise kohta tegi linn avalduse politseile. Esialgne kahjusumma on üle 300 euro. Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et alustati väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb varavastast süütegu väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu. Politsei lähtub menetluse alustamisel seadusesätetest. Varguse puhul alustatakse väärteomenetlust, kui kahjusumma on kuni 200 eurot. Üle selle summa ulatuv kahju eeldab kriminaalmenetluse alustamist. Asja lõhkumise või rikkumise puhul on väärteo- ja kriminaalmenetluse künnis 4000 eurot.

Menetluse käigus kontrollib politsei kõiki vihjeid. Samuti kontrollitakse kesklinna turvakaamerate salvestusi, kuid see võtab aega.

Ameerika ühendriikide leht The Huffington Post reastas omanäolised jõulupuud üle maailma, mis püüavad traditsioonide asemel pilku originaalsete ja fantaasiarikaste lahendustega. Lisaks Rakverele toodi ära tagurpidi lakke riputatud jõulupuu Pariisi ostukeskuses, inimestest moodustatud puu Hondurases ning kommidega kaetud jõulupuu Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles