Ajalehe Virumaa Teataja valimisreeglid riigikogu valimisteks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised
Riigikogu valimised Foto: Virumaa Teataja

1. Valimisreeglid hakkavad kehtima alates 1. veebruarist 2015 eesmärgiga tagada kõigile valimistel osalevatele erakondadele võimalikult võrdsed võimalused lugejate informeerimiseks ja valimispropaganda tegemiseks.

2. Alates valimisreeglite kehtestamisest ei avalda Virumaa Teataja riigikokku kan­dideerijate artikleid (v.a valimisreeglites kokku lepitud kujul).

3. Virumaa Teataja ei avalda erakondade ega üksikkandidaatide kommertstekste, mis on kujundatud artiklitena. Kommertstekstid peavad olema äratuntavalt reklaamidele omase kujundusega, et hoida ära lugeja eksitamist.

4. Virumaa Teataja eraldab riigikogu valimisteni igale kandideerivale erakonnale ühe külje, kuhu peab mahtuma kandidaatide nimekiri ja valimistele suunatud artikkel koos oma platvormi põhipunktidega. Artikkel peab olema kirjutatud spetsiaalselt Virumaa Teataja jaoks. Teksti pikkus on maksimaalselt 7000 tähemärki (koos sõnavahedega), pluss nimekiri.

Erakonna artiklite ja arvamuskülje lugude ilmumisjärjekord loositakse välja Virumaa Teataja toimetuses 21. jaanuaril kell 15. Loosimisele on kutsutud igast erakonnast üks esindaja.

5. Küljed ilmuvad ajavahemikul 11.–20. veebruarini tööpäeviti Virumaa Teataja arvamusleheküljel.

Artiklid peavad Virumaa Teataja toimetuses olema hiljemalt kolm tööpäeva enne ilmumist kell 12 päeval.

Artiklid saata meiliaadressil aarne.mae@ajaleht.ee.

6. Kui kandidaatide ja erakondade valimiseelne tegevus ületab uudiskünnise, kajastatakse seda Virumaa Teatajas. Mida varem ajaleht erakondade valimiseelsetest toimetamistest teada saab, seda suurem on tõenäosus, et uudis ilmub.

7. Virumaa Teataja annab endast parima, et kajastada ajalehes üritusi, kus on esindatud vähemasti kolme valimistel kandideeriva erakonna esindajad ja kus enesetutvustust asendab debatt.

8. Virumaa Teataja korraldab esinumbrite debati koostöös Rakvere teatriga teatri kohvikus 17. veebruaril algusega kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles