Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetab Purtse ja Vergi sadamat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas toetada 16 väikesadama arendamist 2,4 miljoni euroga. Toetus tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastatava Väikesadamate võrgustiku arendamise meetmest ja teiste seas saavad seda Purtse jahisadam ja Vergi sadam.

EASi juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul on toetuse eesmärk aidata kaasa väikesadamate võrgustiku loomisele, et sadamateenuste kättesaadavus oleks tagatud iga 30 meremiili tagant. “Sellise tihedusega sadamavõrgustik võimaldab harrastusmeresõitjatel mõistliku pikkusega päevateekonnaga Eesti vetes liikuda nii, et oleks võimalik sadamas ööbida,” selgitas Harjo. Ta märkis, et lisaks sadamavõrgustiku tihedusele on oluline külastajatele vajalike teenuste tagamine sadamas, mida toetuse andmisel ka silmas peeti.

EASi regionaalarengu keskuse valdkonnajuht Marge Sargma ütles, et toetust saanud sadamaid on kõigis merepiiriga maakondades. “Eriti hea meel on Ida-Virumaale uue Purtse jahisadama rajamise üle. Purtse sadam aitab kaasa mereturistide idasuunalisele liikumisele Eesti rannikul, mis oli seni sobiva sügavuse ja vajalike teenustega sadamate puudumise tõttu selles piirkonnas sisuliselt võimatu,” kõneles Sargma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles