Jäätmeliidu hinnangul on vaja reformi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmeliidu hinnangul on vaja reformi.
Jäätmeliidu hinnangul on vaja reformi. Foto: Ove Maidla

Eesti Jäätmekäitlejate Liidu hinnangul on jäätmekäitluse korraldamine küll omavalitsuste ülesanne, kuid seda tuleb täita seadusi järgides ja konkurentsi kahjustamata. Jäätmereformiga peavad kaasnema prügi liigiti kogumise kasv ning kindel tagatis, et prügiturul lähtutakse kliendi huvidest ja võimaldatakse võrdne konkurents.

“Jäätmemajanduse probleemid on kasvanud suureks, jäätmeteemadel kohtuskäimine on muutunud väga tihedaks, nii et on õige aeg rääkida ja intensiivselt tegeleda jäätmevaldkonna probleemidega,” sõnas riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra.

Ta lisas, et riigikohtus heakskiidu saanud kahetasandiline jäätmehange, kus konkursi käigus selgub nii vedaja kui jäätmekäitleja, tagab soodsa ja läbipaistva hinna. Seejuures on vaja tagada omavalitsustele jäätmekäitluse selge ja sihtotstarbeline rahastamine. Selleks tuleb eraldada saastetasudest vähemalt kaks eurot elaniku kohta omavalitsusele just jäätmekäitluse korralduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles