Noorte robootikute edu seisneb meeskonna ühtsuses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristofer-Rudolf (vasakult), Kevin, Mehis, Kaspar, juhendaja Rasmus Kits, Gert, Ergo, Aimar ja Karl-Georg rõõmustavad saadud karika üle ning ootavad robootikavõistluse finaali, kuigi tähtsa sündmuse eel kerge hirmuvärin sees on.
Kristofer-Rudolf (vasakult), Kevin, Mehis, Kaspar, juhendaja Rasmus Kits, Gert, Ergo, Aimar ja Karl-Georg rõõmustavad saadud karika üle ning ootavad robootikavõistluse finaali, kuigi tähtsa sündmuse eel kerge hirmuvärin sees on. Foto: Marianne Loorents

Sõmeru robootikaringi poisid askeldavad korra nädalas robootikaringis ja alati vähemalt kolm tundi korraga. Poisid tahaks muidugi rohkem, aga õpetaja vajab ka puhkust peale pikka tööpäeva.

Südamega asja juures olemine tõi poistele edu – nädalavahetusel Tallinnas energia avastuskeskuses toimunud FLL 2015 (First Lego League) poolfinaalis pääses Sõmeru meeskond Triblox edasi finaali ning pälvis põhiväärtuste voorus esimese koha.

“See on Eesti koolirobootika üks keerulisemaid võistlusi, lapsed peavad seal kõik ise tegema,” selgitas Sõmeru robootikaringi juhendaja Rasmus Kits. Et 10–13aastased poisid on koos käinud umbes aastakese, mõni rohkem, teine vähem, oli see nende esimene võistlus. “Hirm oli alguses suur,” märkis Kits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles