Libapolitseinikud jahivad Lääne-Virumaal ohvreid

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits.

Eile sai Ida prefektuur neli teadet, kus Rakvere inimestele helistati pärastlõunasel ajal ja teatati, et nende lapsega on midagi juhtunud.

Kõigis kõnedes rääkis nutuse häälega „poeg“ ja palus oma emal helistada tagasi mingile võõrale mobiilinumbrile. Kolmel juhul sai kõne vastuvõtja aru, et tegemist võib-olla mingi pettusega, ega reageerinud neile kõnedele. Ühel juhul tegi naine kontrollkõne oma pojale, kellega oli kõik korras.

“Eestis eri piirkondades tegutsevad petturid, kes esitlevad ennast küll politseinikena, advokaatidena või juristidena,” selgitas Rakvere ennetuse- ja menetlusteenistuse juht Joel Alla. “Lisaks liiklusõnnetusse sattunud lähedasest, on veel mõeldud välja legende kukkumiste kohta, kus tuleb vigastatu ravikulusid katta.“

Politsei palub fikseerida sissetuleva kõne numbri ja edastada info koheselt lühinumbrile 110. Samuti tuleb selgitada petuskeemi eakatele sugulastele ja tuttavatele ning rääkida, kuidas sellise juhtumi puhul tuleks käituda. Kindlasti tuleks keelduda igasuguse raha maksmisest.

Petturid räägivad nii eesti kui ka vene keeles.

11. jaanuaril pidas politsei Pärnus kinni Leedust pärit 19aastase noormehe, keda oli alust kahtlustada kelmuse toimepanemises ja seostada kelmuse katsetega. Prokurör taotles 13. jaanuaril tema vahi alla võtmist ja Pärnu maakohus andis selleks loa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles