Riik tahab lastel vaiba jalge alt tõmmata

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahnimäest on paraja ampsu võtnud mitu karjääri. See, mis pildil, jääb küll praegusest looduskaitsealast väljapoole, kuid kui kaitseala kaob, võib karjäär mäe poole laienema hakata.
Pahnimäest on paraja ampsu võtnud mitu karjääri. See, mis pildil, jääb küll praegusest looduskaitsealast väljapoole, kuid kui kaitseala kaob, võib karjäär mäe poole laienema hakata. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi vallimäe ja Pahnimäe looduskaitse alt välja arvamise vastu on palju inimesi, ei näe keskkonnaamet põhjusi, miks need objektid riikliku kaitse alla jätta.

Keskkonnaameti Viru regiooni kaitse planeerimise spetsialist Imbi Mets selgitas, et riikliku kaitse all olemine ei ole õigustatud, sest neis paigus ei ole kaitstavaid liike ega elupaiku.

Kunagine kalakasvataja Ilme Post rääkis, et Rakvere koolides on väga heal tasemel rohelised klassid, kus pööratakse suurt tähelepanu õuesõppele, keskkonna seisundile ja looduskaitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles