Rapla jaks käis Tarvast üle

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas. Reinar Hallik viskel.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas. Reinar Hallik viskel. Foto: Meelis Meilbaum

Korvpalliklubi Rakvere Tarvas jäi Eesti meistriliiga kohtumises kodusaalis 80:84 alla TYCO Rapla meeskonnale.

Esimesel poolajal tasavägiselt heidelnuna jäi Tarvas poolaja vaheajale minnes Raplale 40:44 alla. Kolmandal veerandajal rebis Tarvas  aga eest, kuid lõpuveerandil Tarva jaks rauges ning Raplal õnnestus juhtohjad haarata.

Kodumeeskonna resultatiivseim oli ülekaalukalt Brandis Raley-Ross 28 punktiga. Reinar Hallik lisas 13, värske täiendus Julius Brooks 11 silma. David Haughton panustas kaheksa punkti, kuid vigastas hüppeliigest ning mängu lõpus enam platsile ei tulnud.

Janar Soo tabas TYCO Rapla poolt 20 silma, Ernestas Ezerskis lisas võiduarvele 13 punkti.

„No mis siin oli - saime hea edu sisse aga lõpus oli Rapla kindlam. Nad kasutasid hästi oma võimalusi ära. Lõpus oli neil jõudu rohkem. Me olime väga tublid, et hästi oma mängu käima saime. Minu meelest oli palju häid nüansse – kõik olid tublid, kes väljakul käisid, tiimitöö sujus,“ rääkis korvpalliklubi Rakvere Tarvas mänedžer Madis Šumanov.

Nii peatreener Andres Sõber kui mänedžer olid väga tänulikud publikule, keda oli saali mehemoodi kogunenud. „Et saalis oli nii palju rahvast, tegi kohe südame soojaks. Tekkis väga võimas tunne – toetust oli tublisti tunda. Loodame, et saame viimase täienduse abil publikule häid mänge pakkuda,“ lisas Šumanov.

Pühapäeval peaks kõigi eelduste kohaselt saabuma Tarvasse testimisele uus kogenud mängujuht – 28aastane Dijuan Bontario Harris. Ta on pallinud Türgi tugevuselt teises liigas ning enne seda Saksamaa kõrgliigas. Profikarääriga Soomes algust teinud Harris on käinud ka Eesti pinnal korvpalli mängimas. Klubi loodab, et tema ongi meeskonnast puudu olev detail. „Kui Harris tuleks Metsarule appi, teeks see Brandise [Raley-Ross- toim.] ja Davidi [Haughton – toim.] mängu lihtsamaks,“ arvas Šumanov.

BC RakvereTarvas ei jäänud möödunud Balti liiga korvpallikohtumises väljakult David Haughtoni eemaldanud kohtuniku otsusega rahule ning avaldas protesti. Balti liiga spordidirektor rahuldas klubi protesti ning kinnitas, et eemaldamine määrati ebaõiglaselt. Haughton saab seega 3. veebruaril kodus kaheksandikfinaalis Pieno Zvaigzdesi vastu lahingut anda.

Tarvas sõidab teisipäeval kohtuma Eesti meistriliiga mängus Audentese SG/Noortekoondisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles