Politsei nabis kinni ilmakuulsa Rakvere kuuse rüüstajad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseinstallatsioonilt rebiti tuled.
Kuuseinstallatsioonilt rebiti tuled. Foto: Marianne Loorents

Politsei tabas kaks noort meest, kes eelmise pühapäeva hilisõhtul lõhkusid Rakvere kuuseinstallatsiooni lambid ja kaabli.

Noormehed tunnistasid oma süü üles.

Pühapäeval kell 22.25 tuli politseisse teade, et Rakvere kesklinnas lõhutakse kuuse tulesid. Patrull reageeris kiiresti väljakutsele, kuid vandaale ei tabanud.

Ülejärgmisel päeval tegi linnavalitsus asjakohase avalduse ja märkis lõhkumise kahjuks üle 300 euro. Politsei alustas väärteomenetlust.

“Info kontrollimisel selgitas politsei välja kaks nooremapoolset meest, kes mõlemad tunnistasid oma süüd,” sõnas Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs.

“Nad lubasid ka linnavalitsusele veebruaris kahju hüvitada. Kui lubadus täidetud, siis määrab politsei neile vandaalitsemise eest kergema karistuse.” Fuchs lisas, et karistuse suurusest olulisem on see, et kannatanule hüvitatakse tekitatud kahju.

Kui kahju ei hüvitata, võib süüdlasele määrata karistuseks aresti või kuni 1200 euro suuruse trahvi.

Politsei tänab info eest inimesi, kes kuuseinstallatsiooni lõhkumisest kohe teatasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles